Yoga Flow

In deze les wordt iedere week dezelfde sequence gegeven. Dat zorgt ervoor dat je snel de yogahoudingen leert kennen, minder hoeft na te denken, sneller progressie maakt en makkelijker in de flow komt tijdens de les.

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

Vinyasa Yoga zorgt voor een krachtig en vitaal lichaam en richt zich op het yang element waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Deze poses zijn voor het ontwikkelingen van kracht, spieren verstevigen, balans en uithoudingsvermogen.

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Het positivieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

Details:

– Deze les duurt 75 minuten.
– Minimaal 5 minuten van tevoren aanwezig zijn (eerder mag altijd)
– Lessen zijn voor ieder niveau en iedere leeftijd geschikt.
– Matjes, dekentjes e.d. zijn aanwezig.
– Neem sokken en wat warms mee voor de ontspanning en uiteraard draag kleding waarin het fijn is om yoga te beoefenen.
– Meld je minimaal 2 uur van tevoren af, wanneer je niet aanwezig kunt zijn (anders is de les geboekt).
– Betaling mag contant of via bank.

*Na de yogales kun je voor max. 1 uur gebruik maken van de sauna faciliteiten voor 3 euro.

Wil je Yoga Flow volgen? Zie het lesrooster voor actuele tijden of schrijf je direct in.