Yoga Flow (Vinyasa)

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga. Je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

Vinyasa Yoga zorgt voor een krachtig en vitaal lichaam en richt zich op het yang element waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Deze poses zijn voor het ontwikkelingen van kracht, spieren verstevigen, balans en uithoudingsvermogen.

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Het positivieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

Deze les is minder geschikt voor beginners. Hoewel het per persoon verschilt hoe deze les bevalt. Je kunt het niet goed of fout doen en altijd een keer de les uitproberen!

Bekijk het lesrooster voor de huidige tijden en schrijf je direct.

 

Over mij

Mijn naam is Naomi, ik help mensen dichterbij te komen tussen waar ze zijn en waar ze willen zijn