Yin Yoga

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is ontstaan in Californië en telt in totaal 27 asana’s (poses) en is een meditatieve vorm van yoga.

Bij Yin Yoga worden de asana’s drie tot vijf minuten vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur.

Door het stretchen van de spieren door middel van Yin Yoga, komen spanningen en stress los. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en hart.

Yin Yoga kent nog meer voordelen. Zo stimuleert het een goede doorstroming van prana (levensenergie) in het lichaam. Deze levensenergie stroomt via de meridianen in het lichaam en in de doorbloeding. Meridianen zijn smalle energiebanen in de huid. Deze energiebanen zijn allemaal met elkaar verbonden. De prana die via deze meridianen door je lichaam stroomt, heeft uiteindelijk een positief effect op de gezondheid. Zo is het goed voor je organen, je immuunsysteem en je emotionele gesteldheid.

Voor wie is Yin Yoga bestemd?

Yin Yoga kan helend werken voor mensen waarbij de balans tussen Yin en Yang zoek is. In ons drukke bestaan, is de Yang energie vaak overheersend. Yin Yoga kan je helpen om deze balans weer terug te vinden.

Daarnaast kunnen mensen met stug bindweefsel veel baat hebben bij Yin Yoga. Door het diepe stretchen tijdens de asana’s, kan Yin Yoga je helpen om het bindweefsel beweeglijker te maken. Ook voor ieder ander die soepeler wil worden, is Yin Yoga een echte aanrader.

Niet alleen fysiek gezien kan Yin Yoga veel voor je betekenen, maar ook op emotioneel vlak kan Yin Yoga je helpen. Tijdens de asana’s heb je namelijk de ruimte om gedachten en gevoelens te observeren.

De oefeningen vinden plaats op de grond met behulp van hulpmiddelen en zijn daarom ook geschikt voor mensen van elke leeftijd en met elk niveau in yoga.

DETAILS
  • Deze les duurt 75 minuten.
  • Minimaal 5 minuten van tevoren aanwezig zijn (eerder mag altijd).
  • Lessen zijn voor ieder niveau en iedere leeftijd geschikt. Door de rustige stijl kan er genoeg aandacht worden gegeven aan goede houding en jouw eigen leerdoel.
  • Matjes, dekentjes e.d. zijn aanwezig.
  • Neem sokken en wat warms mee voor de ontspanning en uiteraard draag kleding waarin het fijn is om yoga te beoefenen.
  • Er geldt een maximum aantal van 12 personen.
  • Na de yogales kun je voor max. 1 uur gebruik maken van de sauna faciliteiten voor 3 euro.

Wil je Yin Yoga volgen? Zie het lesrooster voor actuele tijden of schrijf je direct in.