Yin Yoga

Yin Yoga is ontstaan ​​in Californië en heeft in totaal 27 asana’s (poses) en is een meditatieve vorm van yoga. Deze les is geschikt voor beginners en wanneer je echt opzoek bent naar een yogavorm voor ontspanning! In deze les werken we ook tegelijkertijd aan bewustwording van de ademhaling.

In Yin Yoga worden de asana’s drie tot vijf minuten vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam uitgerekt, gehydrateerd en blijven de gewrichten flexibel. Op deze manier ontstaat ruimte in het bindweefsel en de gewrichten. Alles in ons lichaam heeft een laag bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. 

Door de spieren te stretchen in Yin Yoga komen spanning en stress vrij. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en hart. 

Yin Yoga heeft nog meer voordelen. Het stimuleert een goede stroom van prana (levensenergie) in het lichaam. Deze levensenergie stroomt door de meridianen in het lichaam en in de bloedbaan. Meridianen zijn smalle energiekanalen in de huid. Deze energielijnen zijn allemaal met elkaar verbonden. De prana die door je lichaam stroomt door deze meridianen heeft uiteindelijk een positief effect op de gezondheid. Dit is goed voor je organen, je immuunsysteem en je emotionele balans.

Bekijk het lesrooster voor de huidige tijden en schrijf je direct.