Wat zijn essentiële oliën?

WAT ZIJN ESSENTIËLE OLIËN?

Je kunt essentiële oliën zien als de levensenergie van planten. Het zijn aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. Ze ondersteunen de gezondheid van de hersenen en een gezond gewicht. Ze worden uitgebreid gebruikt voor emotionele en spirituele ondersteuning.

Essentiële oliën worden doorgaans gewonnen door een stoom-destillatieproces of door middel van compressie, waardoor ze 100 tot 10.000 keer geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant.

HET EFFECT VAN ESSENTIËLE OLIE

De chemische structuur van de essentiële oliën kan snel door de celmembranen heen dringen, bloed en weefsel passeren en de cellulaire functie verbeteren. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo dus binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen.

Er zijn drie manieren om de olie in je lichaam te krijgen:

  1. Plaatselijk, via de huid.

  2. Inname puur, of via voedsel

  3. Diffusen of rechtstreeks inademen; dit kan de meest effectieve methode zijn omdat het niet via de spijsvertering moet.

Tests hebben aangetoond dat essentiële oliën  je hart, je lever en schildklier in 3 seconden bereiken als je ze inademt. Je vind ze in je bloedsomloop na 26 seconden als je ze smeert. In een gezond lichaam verlaten de essentiële oliën na 3 tot 6 uur je systeem weer.

Voor meer informatie over de oliën klik op: Wat zit er in de Premium Starterskit?