Een emotionele trigger of emotionele reactie is in zekere zin de echo van een traumatische herinnering. Je herinnert je het misschien niet meer, maar waar je in je huidige leven door getriggerd wordt, is een trigger uit een herinnering uit het verleden die je aandacht nodig heeft. Beschouw ze als boodschappers van iets belangrijks. Op deze manier kunt je ze in je voordeel gebruiken. Het is een kans voor integratie.

Wanneer je triggers gebruikt om jezelf te integreren, verlies je uiteindelijk alle negatieve associaties die je mogelijk met deze triggers of situatie hebt gehad. Je zult minder reactief zijn als er een trigger optreedt, en je begint triggers te associëren met integratie en je beter te voelen.

Als je eenmaal de betekenis van iets hebt veranderd, kan je hele leven anders worden. Je zult het gevoel hebben dat het universum je helpt in plaats van tegen je is.

Wanneer je vaker shadow work doet, leer je elke keer wanneer je een trigger voelt je aandacht te vestigen op het gevoel dat je op dat moment ervaart. Je luistert in wezen naar de echo van je verleden. Zodra je voelt dat een emotie naar boven komt, is het een ideaal moment om een ​​shadow work sessie met jezelf of een coach te doen. Hoe eerder je een trigger gebruikt om te integreren, hoe beter. Als dat niet mogelijk is, plan dan een betere tijd in. Maar vraag jezelf af wat echt belangrijk is? De andere activiteit? Of te integreren, zodat een leven kunt creeëren dat gelukkig en vrij voelt?

Als je eenmaal op een rustige plek bent aangekomen, begin dan na te denken over de gebeurtenis die je heeft geraakt en het zal de pijnlijke emotionele trigger opnieuw activeren en dit kun je integreren door onvoorwaardelijk aanwezig te zijn bij de emotie of het gevoel.

Wanneer je bij mij een Shadow Work sessie boekt, begeleid ik je stap voor stap door het proces. Het is echt waardevol als iemand je door het proces leidt, want die persoon zal ruimte voor je houden en bij je pijn aanwezig zijn. Daarnaast zal je ego je gemakkelijk afleiden van ongemakkelijke emotionele triggers. Iemand bij je hebben om je gefocust te houden op het proces, zal je helpen sneller te integreren. Ik bedoel niet dat je jezelf snel moet ‘repareren’ of dat je je emotionele ongemak moet ‘kwijtraken’. Maar uit eigen ervaring is het zo gemakkelijk om jezelf af te leiden, vooral als het te moeilijk wordt. Zelfs gaan slapen is een manier om jezelf af te leiden!

Dus, als je echt toegewijd bent aan jezelf en je leven wilt verbeteren (en ik weet dat je dat bent, anders zou je dit niet lezen), dan is het boeken van een sessie zo voordelig voor je integratieproces.

Als je een Shadow Work sessie bij mij wilt boeken, klik dan hier.