Als volwassene denken we dat onze jeugd voorbij is, maar dat is niet het geval. Ons innerlijk  kind leeft nog steeds in jou. De percepties en overtuigingen van je innerlijke kind beïnvloeden de manier waarop je denkt, voelt en handelt in je dagelijkse leven. Als je in je jeugd dingen hebt meegemaakt die pijnlijk waren, blijft een deel van jou vast of bevroren in de tijd en in die pijn. Op dat moment kon je niet verder opgroeien. Op deze manier bevroren je gedachten, gevoelens en ervaringen in jezelf. Je overleeft en blijft functioneren in je dagelijkse leven terwijl je de emotionele pijn onbewust negeert.

Om überhaupt te kunnen functioneren, heb je het deel van jezelf afgewezen dat voor het eerst die specifieke pijn ervaarde. Als kind heb je je eigen innerlijke ‘zelf’ als het ware begraven. Het was een afweermechanisme dat je gebruikte om in die ervaring te overleven. Maar de pijn weerstaan ​​en onderdrukken is niet gezond, het kan zelfs ziekten in het lichaam veroorzaken. Ik geloof dat elk fysiek symptoom verband houdt met emotionele pijn uit het verleden. Als je een gedachte keer op keer denkt die niet in overeenstemming is met je ‘higher self’, kan deze zich in het fysieke lichaam manifesteren als een onaangenaam symptoom.

De pijn waaraan we vasthouden, kan alleen worden genezen als we bereid zijn onze aandacht weer te richten op het kind die ‘bevroren’ of vast zit in het verleden. We moeten luisteren naar wat dat kind te zeggen heeft en van ons innerlijke kind houden op dezelfde manier waarop hij of zij toen geliefd had willen worden. Iedereen bezit de essentie van het kind dat ze ooit waren, ongeacht hoe liefdevol of liefdeloos je opvoeding was. Een deel van je is opgegroeid, maar andere delen van je zijn kind gebleven vanwege onopgeloste ervaringen uit je verleden. Het volwassen deel van jou is opgegroeid, ondanks dat je als kind niet hebt gekregen wat het nodig had, en het is je volwassen-ik die de sleutel tot genezing bezit.

We zullen ons altijd machteloos blijven voelen als we wachten tot iemand anders het deel van ons redt dat graag gered wilt worden. We zullen niet genezen als we wachten tot iemand anders voor de delen van ons zorgt die verzorgd willen worden.

De beste manier om je eigen genezing te beginnen, is door terug te gaan naar je innerlijke kind, de herinnering, en voor het kind te zorgen en te geven wat het nodig had. Je moet vandaag voor jezelf zorgen, in je nu-moment, wat je in het verleden niet van anderen hebt ontvangen.

Innerlijke kind werk is een van de meest levensveranderende en effectieve technieken om resolutie te creëren met het verleden, je authenticiteit te vinden en ik je eigen kracht te komen staan.

Als je een Shadow Work Session bij mij wilt boeken, klik dan hier.