Hoe gebruik je etherische oliën?

Young Living etherische oliën zijn van 100% zuiver therapeutische klasse en je kunt ze op drie manieren veilig gebruiken, namelijk aromatisch, plaatselijk en inwendig. Niet alle oliën zijn geschikt voor alle drie de gebruiksmethoden. Op elk label van de verschillende oliën wordt aangegeven wat de aanbevolen toepassingen zijn en wat de verdunningsverhouding is. Zorg er daarom voor dat je deze informatie zorgvuldig leest voordat je een olie gebruikt.

Aromatisch

Gebruik een speciale diffuser, inhaleer direct uit het flesje of wrijf een druppel in de palmen van je handen, leg ze als een kommetje over je neus en inhaleer. Het vernevelen met een Young Living diffuser is een fijne manier om de lucht van ongewenste geuren en andere elementen te zuiveren, de luchtwegen op een gunstige manier te beïnvloeden en om een positieve invloed op je stemming van jezelf en van iedereen in de ruimte te geven.

Plaatselijk

Etherische oliën kunnen op elke gewenste plek worden aangebracht, op de VitaFlex punten onder de voeten, op de handen, op de oren of op de chakra’s. Verdun met een draagolie of breng puur aan op je huid.  Het is ook erg fijn om met etherische oliën je eigen verzorgingsproducten te maken, zoals een gezichtsserum. Doordat alles wat je op de huid smeert snel opgenomen wordt, en je zelf kan bepalen wat je huid op dat moment nodig heeft kun je de producten zo natuurlijk en verzorgend maken als je zelf wilt.

Inwendig

Young Living heeft voor Europa een speciale Plus-lijn uitgebracht die valt onder Voedingssupplementen. De Plus oliën gebruik je in water, voeding of in een doorzichtige plantaardige capsule om in te nemen.

Het belang van verdunnen

De oliën van Young Living zijn 100% puur en op een bepaalde manier verwerkt, waardoor ze erg sterk zijn. Hierdoor kunnen mensen met een gevoelige huid of jonge kinderen een reactie krijgen als ze de oliën niet voldoende verdunnen. Lees daarom eerst goed het label op het flesje om te zien welke verdunning je aan moet houden. Let hierbij wel op dat de labels uitgaan van volwassenen en je bij jonge kinderen uiterst voorzichtig moet zijn en de oliën extra moet verdunnen.

Wat doet een draagolie?

Een draagolie heeft drie verschillende functies. Ten eerste kunnen ze de werking van een etherische olie verlengen, omdat ze niet zo snel vervliegen als etherische olie. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden om etherische oliën te verdunnen voor de gevoelige huid en om ze makkelijker te laten absorberen door het lichaam. En als laatste kunnen draagoliën goed gebruikt worden voor massages, in lotions, crèmes, badolie en lippenbalsem.

De meest bekende draagoliën zijn: Kokosolie, Young Living’s V6 Vegetable massage olie en olijfolie. Ook kun je bijvoorbeeld amandelolie, avocado-olie en jojoba-olie gebruiken. Net waar je huid behoefte aan heeft of wat jij lekker vindt smeren.

Wanneer je een draagolie koopt, let er dan op dat de olie koud geperst en organisch is. Vaak zijn deze oliën gewoon te vinden bij de kookafdeling van een supermarkt of een reformzaak.